ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Η διαδικασία

10-20 Λεπτά

Ανώδυνη Διαδικασία

Ο βελονισμός φαίνεται ότι αυξάνει την αιματική ροή στο ενδομήτριο, βοηθώντας στην πάχυνσή του. Οι υποψήφιες μητέρες είναι καλό να ξεκινάνε το βελονισμό 3-4 μήνες πριν τη σπερματέγχυση,την εξωσωματική, ή τη μεταφορά ωαρίου από δότη.
Ο βελονισμός πριν και μετά την εμβρυομεταφορά ενθαρρύνεται και από την ομάδα της Στένερ-Βίκτοριν που διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.
Ο βελονισμός βοηθάει πολύ συχνά γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες που δεν έχουν ωοθηλακιορρηξία, βοηθάει στην υπογονιμότητα αγνώστου αιτιολογίας, στις επαναλαμβανόμενες παλίνδρομες κυήσεις αγνώστου αιτιολογίας, στη μείωση της αυξημένης FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη), στην υπερπρολακτιναιμία (όταν δεν οφείλεται σε προλακτίνωμα) και στη ανδρική υπογονιμότητα.
Πέρα απο την αύξηση της αιματικής ροής στο ενδομήτριο, ο βελονισμός σύμφωνα με έρευνες φαίνεται να βοηθάει στη βελτίωση της ωορρηξίας με το να ρυθμίζει τη λειτουργία του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος. Επίσης ο βελονισμός βελτιώνει τα αποτελέσματα της εξωσωματικής και της εμβρυομεταφοράς γιατί προσφέρει χαλάρωση και μείωση της κατάθλιψης και του stress, παράγοντες που δρουν ασφαλώς ανασταλτικά σε αυτές τις διαδικασίες.    

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ