ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ

Η διαδικασία

10-20 Λεπτά

Ανώδυνη Διαδικασία

Η χρήση του βελονισμού για τη θεραπεία του συνδρόμου πρόσκρουσης στον ώμο φαίνεται να είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη τεχνική για την επίτευξη κλινικά σημαντικών αποτελεσμάτων και θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρουν οι βελονιστές ιατροί .

Ο πόνος στον ώμο ή η ωμαλγία είναι ένας από τους κύριους τύπους οστεοαρθρικού πόνου που μπορεί να παρατηρηθεί στην καθημερινή κλινική πράξη και θεωρείται η τρίτη πιο συχνή μυοσκελετική αιτία ιατρικής συμβουλής. 

Η πιο διαδεδομένη αιτία (περίπου 65–70%) του πόνου στον ώμο είναι η φλεγμονή των τενόντων που σχηματίζουν το στροφικό πετάλο(υπερακάνθιος, υπακάνθιος, υποπλάτιος, ελάσσων στρογγύλος), που εμφανίζεται κυρίως ως συνέπεια του συνδρόμου πρόσκρουσης .

Υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως τραυματισμοί μαλακών ιστών (11%), πόνος στο ακρώμιο(10%) και πόνος με αντανάκλαση αυχενικής προέλευσης (5%).

Η χρήση του βελονισμού για τη θεραπεία αυτού του τύπου τραυματισμού του ώμου έχει επιτύχει ευνοϊκά αποτελέσματα σε σημαντικές πρόσφατες μελέτες.

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ