ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η διαδικασία

10-20 Λεπτά

Ανώδυνη Διαδικασία

Τι είναι η ψυχική υγεία.

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει τη συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική μας ευημερία. Επηρεάζει το πώς σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε. Βοηθά επίσης να προσδιορίσουμε πώς χειριζόμαστε το άγχος, σχετιζόμαστε με τους άλλους και κάνουμε επιλογές. Η ψυχική υγεία είναι σημαντική σε κάθε στάδιο της ζωής, από την παιδική ηλικία και την εφηβεία μέχρι τα προχωρημένα χρόνια της ενήλικης ζωής.

Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας, η σκέψη, η διάθεση και η συμπεριφορά σας μπορεί να επηρεαστούν. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν σε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως:

 Βιολογικοί παράγοντες, όπως γονίδια ή χημεία του εγκεφάλου
 Εμπειρίες ζωής, όπως τραύμα ή κακοποίηση
 Οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας

 

Ψυχική Υγεία και Ευεξία

Η θετική ψυχική υγεία επιτρέπει στους ανθρώπους να:

 Να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους
 Αντιμετωπίσουν το άγχος της ζωής
 Εργαστούν παραγωγικά
 Να κάνουν ουσιαστικές συνεισφορές στις κοινότητές τους.

 

Βελονισμός και ψυχολογικές διαταραχές λόγωχρόνιου πόνου.

Γενικές κλινικές μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη διαχείριση ψυχολογικών διαταραχών που προκαλούνται από χρόνιο πόνο. 

 

 Μελέτες έδειξαν ότι ο βελονισμός ανακούφισε σημαντικά τέτοιες ψυχολογικές διαταραχές ρυθμίζοντας τη δραστηριότητα της αμυγδαλής και της νησίδας και ρυθμίζοντας τη λειτουργική συνδεσιμότητα των  μεταιχμιακών περιοχών/μέσου προμετωπιαίου φλοιού στον άνθρωπο και στα αντίστοιχα ζωικά μοντέλα.  
 Επιπλέον, το 5-HT (πρόδρομος της σεροτονίνης) στον ραχιαίο πυρήνα , οι υποδοχείς οπιοειδών στον κυκλικό φλοιό και η μετεγκεφαλίνη του πλάσματος εμπλέκονται στην ανακούφιση του πόνου με τον βελονισμό και των ψυχολογικών συμπτωμάτων. Ουσιαστικά στοιχεία από έρευνα σε ζώα και ανθρώπους υποστηρίζουν την ευεργετική επίδραση του βελονισμού σε ψυχολογικές διαταραχές που προκαλούνται από χρόνιο πόνο.

 

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ