ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Η διαδικασία

10-20 Λεπτά

Ανώδυνη Διαδικασία

Η φλεγμονή του Αχίλλειου τένοντα  συμβαίνει συνήθως σε υποτροπιάζοντα μικροτραυματισμό, που προκαλείται από υπερβολική και επαναλαμβανόμενη χρήση του τένοντα. 

Η τενοντίτιδα του Αχιλλείου εμφανίζεται τυπικά με πόνο κατά μήκος του τένοντα. Μπορεί να συνυπάρχει τοπική διόγκωση και δυσκαμψία της ποδοκνημικής άρθρωσης. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται το πρωί με την έγερση. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται την επόμενη μέρα μετά από έντονη φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, τρέξιμο, άλματα, άθληση). Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις παρουσιάζονται ακόμα και κατά την άθληση ή τη βάδιση.

Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται είτε στο μέσο του τένοντα (τενοντοπάθεια Αχιλλείου ή μη καταφυτική τενοντοπάθεια) είτε στην κατάφυσή του στην πτέρνα (ενθεσοπάθεια Αχιλλείου ή καταφυτική τενοντοπάθεια). Και στις δυο περιπτώσεις η παθογένεια είναι η εκφύλιση των κολλαγόνων ινών του τένοντα. Συνήθως η εκφύλιση συνοδεύεται από αποτιτανώσεις (εναποθέσεις αλάτων ασβεστίου, που φαίνονται στην ακτινογραφία) και να οδηγήσει ακόμα και σε ρήξη του τένοντα.

Ο βελονισμός στην τενοντίτιδα του Αχιλλείου προσφέρει άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα, χάρη στην αναλγητική και αντιφλεγμονώδη του δράση.

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ