ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Η διαδικασία

10-20 Λεπτά

Ανώδυνη Διαδικασία

Η ημικρανία είναι ένας συγκεκριμένος τύπος πονοκεφάλου που μπορεί να προκαλέσει έναν έντονα παλλόμενο πόνο, συχνά στη μία πλευρά του κεφαλιού. Συνοδεύεται συχνά από άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος ή ευαισθησία στο φως. Οι ημικρανίες μπορεί να διαρκέσουν για μερικές ώρες ή έως και αρκετές ημέρες. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει επίπτωση σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας του ασθενούς, όπως την απώλεια της εργασίας του ή την αποχή του από άλλες καθημερινές δραστηριότητες. 

Ένα άλλο σύμπτωμα ημικρανίας είναι γνωστό ως αύρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς περιγράφουν ασυνήθιστα προσωρινά νευρολογικά σημάδια πριν από την εμφάνιση πονοκεφάλων, όπως φώτα που αναβοσβήνουν, τυφλά σημεία στο οπτικό πεδίο, μυρμήγκιασμα προσώπου ή σώματος ή ακόμη και δυσκολία στην ομιλία. Αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι τρομακτικά, ειδικά πριν από τη διάγνωση της ημικρανίας.

Σε γενικές γραμμές, η συχνότητα ημικρανιών μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να συμβαίνει πολύ σπάνια ή σε τακτική βάση. Μερικοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει παράγοντες ενεργοποίησης με ημικρανίες, σημειώνοντας ότι ορισμένα τρόφιμα, κυκλικές αλλαγές ορμονών ή πιθανώς στρεσογόνοι παράγοντες ζωής, τείνουν να αυξάνουν τη συχνότητα των επιθέσεων.

Οι πάσχοντες από ημικρανία συνήθως λαμβάνουν μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή, αλλά ο πόνος εμφανίζεται συχνά. Αυτό οδηγεί τους ασθενείς να ψάχνουν άλλους τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων τους και να μη βρίσκουν την θεραπεία τους μόνο στην κλασική ιατρική. 

Ο βελονισμός είναι η πιο αποδεδειγμένη εναλλακτική μορφή άμεσης ανακούφισης που χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένους γιατρούς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ημικρανίας.

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ