ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ιατρική στο Α.Π.Θ. αφού προηγουμένως είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Φυσικοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και είχα πραγματοποιήσει την πρακτική μου εξάσκηση στο Royal London Hospital (Whitechapel), με κατεύθυνση στον πόνο και στους τραυματισμούς στο East London Polytechnic.

Αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου Ιατρικής, έκανα την εκπαίδευσή μου στο Βελονισμό στο British Medical Acupuncture Society στο Λονδίνο, στο οποίο επανερχόμουν και τα επόμενα χρόνια  έως ότου συμπλήρωσα τις απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης και απέκτησα το Certificate Of Basic Competence.

Παράλληλα, ξεκίνησα και την εκπαίδευσή μου στην Ομοιοπαθητική στο Διεθνές Ινστιτούτο Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο και στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας την τριετή εξειδίκευσή μου το 2004.

Σήμερα εργάζομαι στο ιδιωτικό μου ιατρείο ενώ επί μία επταετία (2009 – 2016) διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΧΕΠΑ), στο ιατρείο Παραγόντων Αγγειακού Κινδύνου.

Επιστημονικές μου εργασίες , σχετικά με τη δράση του Βελονισμού στο μεταβολισμό της γλυκόζης, δημοσιεύθηκαν στο σημαντικότερο επιστημονικό περιοδικό για τον Ιατρικό Βελονισμό ‘’Acupuncture in Medicine” , οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο συχνά αναφερόμενες εργασίες σχετικά με την παχυσαρκία, από άλλους επιστήμονες.

Αρθρογραφώ πάνω σε θέματα Εναλλακτικής Ιατρικής στις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και στο περιοδικό Vita.

Καλέστε μας για τυχόν απορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ